Prima pagină D:News

Metallica, studiata stiintific pe Discovery Channel

Redactia Descopera.ro | 03.22.2010 | ● Vizualizări: 198
Metallica, studiata stiintific pe Discovery Channel     Discovery Channel, Time Warp, Metallica, rock, heavy metal, muzica, stiinta, camera phantom, filmat cu incetinitorul + zoom
Galerie foto (5)

Discovery Channel prezintă în premieră, sâmbătă, 27 martie, de la ora 23.00, un episod special din cea de-a doua serie a programului Time Warp, în care protagonişti vor fi membrii celebrei trupe Metallica.

Una dintre cele mai mari faimoase trupe rock din lume invită echipa Time Warp în studioul lor, pentru o porţie de distracţie şi jocuri. Episodul oferă telespectatorilor acces complet în culisele acestui program derulat în mare viteză, căci fiecare membru al trupei Metallica este supus tratamentului special al echipei Time Warp. Folosind filmări în timp real, echipa studiază contorsionările faciale ale solistului trupei, James Hetfield, dar şi energia şi forţa pe care le foloseşte când cântă. În plus, în acest episod special, mai putem vedea următoarele experimente:

  • Echipa Time Warp surprinde ritualul rock de "sfărâmare" a chitarelor, folosind camerele de filmat Phantom.

  • Chitaristul solo al trupei Metallica, Kirk Hammett, face o demonstraţie interesantă: cântă mai multe note la chitară, cât se poate de rapid, apoi cântă câte două sau chiar mai multe note ciupind o singură coardă. Echipa prezintă această tehnică în slow motion, într-o manieră absolut spectaculoasă.

  • Cei de la Time Warp îşi folosesc camerele de filmat speciale ca să îl filmeze pe basistul Rob Trujillo folosind tehnici precum "galop" şi "coarde plesnite". Filmul prezintă frecvenţele atât de joase ale chitaristului bass, în comparaţie cu cele ale altor membri ai trupei.

  • Echipa încetineşte frecvenţa vibraţiilor când se cântă o octavă la chitară.

  • În sfârşit, echipa Time Warp îl filmează pe bateristul Lars Ulrich făcându-şi tobele praf şi pulbere, într-un ritm incredibil, de 5 000 fotograme pe secundă.

  • Prezentatorii Jeff şi Matt intră şi ei în acţiune - mai întâi cu un artist al ferăstrăului electric, apoi murdărindu-se rău de tot cu nişte motoare supărate.

Time Warp este programul Discovery Channel în care Jeff Lieberman, un profesor de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), foloseşte camera de mare viteză Phantom, pentru a reda în slow motion fenomene pe care oamenii nu le pot percepe cu ochiul liber, deoarece se desfăşoară prea rapid. Cu ajutorul camerei Phantom, imaginile sunt capturate şi apoi redate cu încetinitorul, astfel încât o serie de fenomene aparent banale devin de-a dreptul spectaculoase!Camera Phantom V12 poate filma până la 1 milion de cadre pe secundă, fiind cel mai performant echipament de acest fel din lume. Un aspect şi mai interesant legat de această camera este faptul că a fost concepută de o echipă de cercetători şi designeri români, din cadrul companiei Vision Research din Statele Unite. Compania este acum lider mondial în tehnologia de captură a imaginilor high speed şi are o reprezentanţă în România, unde sunt dezvoltate şi testate aceste echipamente.

Sursa: Discovery Channel

CITESTE SI: