Home » D:News » Prea multa cola? Adio, urmasi!

Prea multa cola? Adio, urmasi!

Autor: Mihaela Stanescu 04.02.2010
Prea multa cola? Adio, urmasi!
Conform rezultatelor unui studiu recent efectuat de catre cercetatorii din Danemarca, barbatii care beau zilnic circa 1 litru de bauturi de tip cola, risca sa ramana fara urmasi.

In medie, organismul dependentilor de cola sau de alte bauturi cabogazoase dulci, produce cu 30% mai putin lichid seminal, comparativ cu cel al barbatii care nu beau acest gen de bauturi. Studiul, publicat in prestigiosul American Journal of Epidemiology, sustine ca vina nu o poarta cofeina, cum se credea pana in prezent, ci cocktail-ul de compusi chimici, aditivi, zaharuri si potentatori de gust prezent in compozitia bauturilor racoritoare artificiale.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 2.500 de barbati amatori sau nu de bauturile carbogazoase. Rezultatele au vorbit de la sine. Barbatii care nu obisnuiau sa bea cola prezentau circa 50 de milioane de spermatozoizi pe mililitrul de lichid seminal, comparativ cu ceilalti, al caror procent de spermatozoizi atingea cifra de maximum 35 milioane de celule seminale pe mililitru.

Sursa: DailyMail

Descopera lumea in care traiesti: