Prima pagină D:News

Condamnati la inchisoare pentru ca s-au sarutat in public

Redactia Descopera.ro | 04.08.2010 | ● Vizualizări: 410
Condamnati la inchisoare pentru ca s-au sarutat in public     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un cuplu de cetateni britanici au fost condamnati la inchisoare deoarece s-au sarutat in public in timpul sejurului lor in Dubai, tara araba in care orice gest de tandrete dintre o femeie si un barbat, savarsit in zone populate, este aspru sanctionat de legea islamica aflata in vigoare in acest paradis al turismului modern.

Ayman Najafi de 24 ani, respective Charlotte Adams, 25 ani, au fost condamnati la efectuarea unei pedepse de o luna in inchisoare, urmata de deportare, plus o amenda in valoare de 200 lire sterline pentru consum de bauturi alcoolice. Cuplul de turisti britanici a fost arestat in luna noiembrie a anului trecut, cei doi fiind ulterior acuzati de "incalcarea legilor decentei din Dubai, prin sarut pe gura savarsit intr-un restaurant".
Plangerea initiala referitoare la cei doi a fost depusa de catre o localnica in varsta de 38 ani, care s-a declarat ofensata de gestul lor de a se saruta in incinta Jumeirah Beach Residence, unde localnica lua masa impreuna de fiica sa.
Najafi a declarat, dupa proces:
"Decizia este inadmisibil de aspra si, in plus se bazeaza pe dovezi contradictorii. Curtea nu a chemat la bara niciun martor al apararii".
Mama sa, Maida Najafi, a declarat pentru BBC News ca fiul ei a crescut in Anglia, intr-o alta cultura si mentalitate si nu era obisnuit cu legile islamice.
Profesorul John Strawson, un expert in legile islamice, afirma, la randul sau, ca nu a fost surprins de decizia judecatorului

" La urma urmei nu este vorba doar de un simplu sarut intre un barbat si sotia lui. Autoritatile din Dubai au fost infuriate ca, pe langa actul sarutului savarsit in public, cei doi consumau si bauturi alcoolice. Cu toate ca autoritatile din Dubai erau renumite pentru toleranta lor fata de comportamentul libertin al turistilor, deoarece turistii asigurau o mare parte a veniturilor locale, in ultimele luni s-a observat o inasprire a legilor. "
Ministerul de Externe britanic a publicat, pe site-ul sau, o declaratie in care avertizeaza cetatenii britanici sa se abtina de la manifestari afectuoase, gesturi tandre, consum de alcool sau limbaj licentios atunci cand se deplaseaza in Dubai.

Sursa : BBCNews


CITESTE SI :