Prima pagină D:News

Vacantele ne fac mai fericiti decat bunurile materiale

Redactia Descopera.ro | 04.12.2010 | ● Vizualizări: 143
Vacantele ne fac mai fericiti decat bunurile materiale     psihologie, vacanta, material, impresie, experienta, subiectiv, televizor, masina + zoom
Galerie foto (1)

Satisfactia legata de o vacanta reusita dureaza mult mai mult decat cea produsa de cumpararea unor lucruri noi, arata un studiu psihologic recent.

Experientele sunt cele care fac diferenta - sunt mai personale si mai dificil de comparat cu ale celorlalti, afirma profesorul Thomas Gilovich, autorul studiului publicat in Journal of Personality and Social Psychology.

Cand e vorba despre bunuri materiale, multumirea de a le fi dobandit paleste destul de repede, de obicei din cauza invidiei resimtite cu prilejul comparatiilor pe care le facem: altii si-au cumparat un obiect din aceeasi categorie (masina, televizor cu ecran plat etc.), dar mai bun si mai scump, ceea ce ne provoaca sentimente negative.

In schimb, o vacanta e valoroasa in primul rand datorita impresiilor si amintirilor noastre legate de ea, iar acestea sunt individuale si subiective, deci putin susceptibile de a se asemana cu ale altor oameni - chiar daca acestia au fost intr-o vacanta similara.

Sursa: Telegraph Science

CITESTE SI: