Prima pagină D:News

Cat zahar mancam zilnic? Pai, unii... cam 46 de lingurite!

Redactia Descopera.ro | 04.21.2010 | ● Vizualizări: 942
Cat zahar mancam zilnic? Pai, unii... cam 46 de lingurite!     nutritie, alimentatie, zahar, colesterol, inima, dieta + zoom
Galerie foto (1)

In societatea occidentala, un numar ingrijorator de mare de adulti consuma, zilnic, o cantitate de zahar foarte mare, fara ca macar sa fie constienti ca mananca nesanatos de multe glucide.

Datele provin dintr-un studiu realizat in SUA , pe 6.000 de adulti, intre anii 1999 si 2006.

Studiul a fost destinat sa verifice corelatia dintre continul de zahar din dieta si valorile colesterolului.

Desi multa vreme s-a considerat ca "vinovate" de cresterea colesterolului sunt numai grasimile saturate, acest studiu a demonstrat ca si un consum ridicat de zahar are acelasi efect: cresterea valorilor colesterolului si a riscului de aparitie a bolilor cardiovasculare.

Studiul a aratat, de asemenea, ca multi oameni pur si simplu nu sunt constienti ca mananca prea mult zahar, deoarece nu realizeaza faptul ca multe alimente gata preparate, prezente in mod obisnuit in dieta lor, il contin in cantitati foarte mari.

Popularele cereale pentru micul dejun, de pilda, sunt indulcite cu cantitati mari de zahar; la fel si majoritatea bauturilor racoritoare care se gasesc pe piata.

In cadrul studiului, participantii au fost impartiti in cinci grupe, in functie de cantitatea de zahar consumata zilnic; iar rezultatele au aratat ca aceia care consumau cel mai mult zahar mancau, practic, echivalentul a 46 de lingurite pline. Acestia sunt si cei la care s-au descoperit cele mai mari valori ale colesterolului sangvin.

Sursa: Mail Online

CITESTE SI: