Prima pagină D:News

Hawking: “Extraterestrii exista, dar am face mai bine sa-i evitam”

Redactia Descopera.ro | 04.26.2010 | ● Vizualizări: 9069
Hawking: “Extraterestrii exista, dar am face mai bine sa-i evitam”     Hawking, extraterestru, galaxie, terra, planete + zoom
Galerie foto (1)

Potrivit astrofizicianului britanic, un eventual contact cu acestia ar putea fi dezastruos pentru umanitate. Teoriile cercetatorului, unul dintre cei mai celebri specialisti in cosmologie din lume, pana anul trecut titular al catedrei de matematica-fizica de la Cambridge, vor fi prezentate intr-o serie de documentare programate in perioada urmatoare de Discovery Channel.

Intr-un univers cu o suta de miliarde de galaxii, fiecare continand sute de milioane de stele, este putin probabil ca Terra sa fie unicul loc unde sa se fi aparut viata. Aceasta este convingerea lui Stephen Hawking, 68 de ani, matematicianul si fizicianul inzestrat cu un coeficient de inteligenta de 160, celebru pentru teoriile lui nonconformiste.

"Pentru creierul meu matematic, existenta extraterestrilor este perfect rationala", a declarat Hawking,. Omul de stiinta, care sufera de atrofie musculara progresiva, fiind constrans sa traiasca intr-un scaun cu rotile si sa comunice prin intermediul unui sintetizator vocal, considera ca formele cele mai probabile de viata extraterestra ar putea fi microorganismele si animalele "simple"; in ultima instanta, aceste specii au dominat Terra vreme de milioane de ani.

Cu toate acestea, mai avertizeaza el, "contactul cu extraterestrii ar putea fi devastator pentru rasa umana". Motivul? Hawking compara situatia cu descoperirea Americii din 1492: "Cand Columb a debarcat in America, lucrurile nu au mers prea bine pentru indigeni". Adica, a explicat el, dupa ce vor fi epuizat toate resursele propriei planete, extraterestrii-nomazi ar putea pleca "la vanatoare" prin galaxii, pentru a descoperi alte planete de care sa profite. "Aceste fiinte ar putea supune si coloniza planetele la bordul unor nave gigantice. Ajunge sa ne privim pe noi insine pentru a ne da seama cum s-ar putea transforma viata inteligenta in ceva ce nu am vrea sa cunoastem".

Sursa: Corriere della Sera

CITESTE SI:

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI: