Prima pagină D:News

Atentie! Burta mare duce la Alzheimer

Redactia Descopera.ro | 05.21.2010 | ● Vizualizări: 293
Atentie! Burta mare duce la Alzheimer     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un studiu american, realizat de cercetatorii din cadrul Boston University School of Medicine, avertizeaza ca persoanele care prezinta depozite mari de grasime in jurul soldurilor si abdomenului, risca sa sufere de dementa senila, odata ajunse in stadiul batranetii.

Cercetarile au avut in prim plan un esantion de 700 de voluntari care prezentau un nivel ridicat al grasimii viscerale (strat adipos al zonei abdominale). Studiul a luat in considerare parametri precum indexul masei corporale si circumferinta abdominala, folosindu-se si datele prezentate in urma scanarii stratului adipos abdominal.

Rezultatele finale au aratat ca, odata cu cresterea indexului masei coporale, se observa o scadere a volumului creierului. Descoperirile nu se opresc aici, deoarece rezultatele au mai relevat ca exista o stransa legatura intre cantitatea de grasime de pe abdomen si riscul de dementa senila.

"Studiul nu ar trebui sa surprinda pe nimeni, deoarece un stomac marit este deseori asociat cu efecte secundare negative de genul hipertensiunii arteriale, colesterolului si diabetului - efecte care cresc riscul aparitiei dementei", afirma conducatorul studiului, Dr. Susanne Sorensen, cercetatoare principala in cadrul Alzheimer's Society.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI :