Prima pagină D:News

Cumplita razbunare a taurului (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 05.26.2010 | ● Vizualizări: 508
Cumplita razbunare a taurului (VIDEO)     no tags + zoom
Galerie foto (3)

Julio Aparicio este un reputat toreador spaniol a carui viata a atarnat literalmente de un fir de par, dupa ce a fost impuns grav de catre un taur in cadrul corridei sustinute in Plaza de Toros de las Ventas din Madrid, cu ocazia Festivalului San Isidro.

In varsta de 41 de ani, Julio Aparicio provine dintr-o adevarata familie de toreadori, unde traditia luptelor cu taurii se practica de generatii. Cu toate acestea, in decursul zilei de vineri 21 mai, anul curent, toreadorul a cazut victima razbunarii taurului.

Animalul, un colos greu de peste 500 kilograme, a pandit momentul in care Aparicio a avut ghinionul sa se impiedice de propria capa rosie, si l-a impuns fara mila.

Cornul drept al furiosului animal a patruns prin mandibula toreadorului, iar in tipetele de groaza ale miilor de spectatori, taurul l-a ridicat pur si simplu in aer dupa care l-a aruncat pe nisipul arenei. Inainte de un atacul final, atentia taurului a fost din fericire distrasa de cativa matadori care s-au repezit sa-si salveze colegul.

Ghinionistul toreador a fost transportat de urgenta la un spital din Madrid, unde o echipa de chirurgi l-au operat de urgenta, intreaga interventie durand nu mai putin de 6 ore.
Chirurgii i-au facut o traheoctomie si au reusit sa-i reconstruiasca beregata, mandibula fracturata, limba si cerul gurii.

In prezent, medicii raman rezervati, declarand presei ca Julio Aparicio are gura complet distrusa si nu pot estima cu exactitate peste cat timp acesta va mai putea sa vorbeasca normal.

Toreadorul a fost literalmente la un pas de moarte, deoarece, daca cornul taurului l-ar fi nimerit un centimetru mai jos, i-ar fi sectionat carotida. Taurul care si-a infruntat brav calaul, a fost insa ucis in decursul aceleiasi corride de catre colegii toreadorului ranit. La o corrida din Spania sunt ucisi in medie 6 tauri, iar acest incident a readus in opinia publica spaniola controversa interzicerii corridelor.

Sursa: TheTelegraph

CITESTE SI :