Prima pagină D:News

Un software impotriva… indiscretiei

Redactia Descopera.ro | 05.31.2010 | ● Vizualizări: 66
Un software impotriva… indiscretiei     tehnologie, IT, gadget, laptop, smartphone, ecran, camera + zoom
Galerie foto (1)

In localuri aglomerate sau in mijloace de transport in comun, unde oamenii se pot uita cu usurinta la ecranul smartphone-ului sau al laptop-ului tau, ar putea fi util un “paznic” care sa stinga automat ecranul atunci cand “observa” ca se uita si altcineva.

Exista deja aplicatii care iti permit ca, printr-o simpla apasare pe un buton, sa faci sa dispara imaginea de pe ecran, atunci cand bagi de seama ca altcineva se uita, indiscret, la ceea privesti tu acolo. Dar, prins de ceea ce faci, uneori nu observi ca display-ul tau a devenit un fel de televizor la care se uita si altii.

Dispozitivul anti-indiscretie propus de inventatorii Martin Ek si Bo Larsson are la baza camerele de luat vederi - webcam-urile cu care sunt echipate multe laptop-uri sau camerele incorporate in smartphone-uri.

Un software special stinge ecranul in cazul in care "vede" ca in fata lui se afla mai mult de o singura fata umana.

Daca, totusi, vrei sa permiti unui prieten sa se uite peste umarul tau la imaginile de pe ecran, ar putea fi utilizat un software de recunoastere faciala care sa selecteze persoanele acceptate si sa blocheze "privelistea" pentru toate celelalte.

Sursa: New Scientist

CITESTE SI: