Prima pagină D:News

Scoala de vara de la Cumpatu

Redactia Descopera.ro | 06.08.2010 | ● Vizualizări: 83
Scoala de vara de la Cumpatu     no tags + zoom
Galerie foto (1)

SCRIERE CREATIVA (3-10 iulie), ARTA ACTORULUI (10-17 iulie) si FOTOGRAFIE (17-24 iulie)

In luna iulie, va invitam la Scoala de vara a Fundatiei Calea Victoriei, la Cumpatu. Vom invata sa ne regasim prin scris, lectura, jocuri sau creare de imagini, fiecare dupa personalitatea si dorinta sa. Scoala de vara va avea trei serii: Scriere creativa (3-10 iulie); Arta actorului (10-17 iulie); Fotografie (17-24 iulie). Cazarea completa (cazare si cele trei mese/zi) pentru participantii la seriile saptaminale este asigurata la Vila Piatra Soimului. Vila se afla la 20 de minute de centrul orasului Sinaia, in apropierea unor frumoase vile din prima parte a secolului trecut, la 30 de minute de intrarea la Castelul Peles si Pelisor, la 10 minute de padure si la 5 minute de casa Memoriala George Enescu. Taxa de participare pentru 7 zile (o serie) este de 1400 ron/persoana. Aceasta taxa include cazarea (1 loc in camera dubla), 3 mese/zi (mic dejun, prinz, cina), taxa pentru cursurile de dimineata si de dupa masa, seara - vizionare si discutie pe marginea unor filme. Taxa nu include transportul pina la Cumpatu, care va fi organizat ulterior functie de grupe, fie cu trenul fie cu masini mici. Virsta minima pentru participanti este de 18 ani.

Inscrieri se pot face la contact@victoriei.ro.

Saptamina I - 3-10 iulie: Scoala de vara de scriere creativa cu Mario Barangea
Scrierea creativa nu este altceva decat mijlocul prin care cei care cred ca nu au abilitati in a scrie macar o scrisoare cuiva, sa devina apti pentru exprimarea necenzurata si coerenta a gandurilor si sentimentelor, prin intermediul construirii povestilor, personajelor si dialogurilor. Pe langa scriere, scoala de vara are ca obiectiv si familiarizarea cu lectura creativa. Pentru ca scrierea creativa se bazeaza pe lectura creativa.
grupa - max. 17 participanti

Saptamina II - 10-17 iulie: Scoala de vara de Creatie si Arta Teatrala cu actrita Smaranda Caragea
Saptamana 10-17 iulie suntem artisti, suntem actori!
O saptamana in care ne deconectam, ne imaginam si aplicam. Tara in care vom locui pentru o saptamana se numeste Actelia. Aici vom fi normali, naturali si ne vom da frau liber imaginatiei si impulsurilor. Vom fi copii din nou dar cu mintea si experienta de acum! Vom invata cum sa folosim mai bine calitatile si apitudinile pentru a ne simti mai bine in societate si in intimitate. Ce vom face? Vom avea doua cursuri pe zi, unul dimineata, altul seara. Seara vom avea vizionari de filme, sau jocuri.
grupa - max. 17 participanti

Saptamina III - 17-24 iulie: Scoala de vara de fotografie coordonata de fotograful Marius Iacob
Tabara se va desfasura sub forma unui workshop intensiv care va cuprinde seminarii teoretice, activitati practice de documentare a zonei, vizionari si analize de fotografie si film intr-un decor ofertant vizual.
grupa - max. 17 participanti