Prima pagină D:News

Soarecii din metroul new-yorkez intra in atentia stiintei

Redactia Descopera.ro | 06.18.2010 | ● Vizualizări: 63
Soarecii din metroul new-yorkez intra in atentia stiintei     soarece, sobolan, invazie, new york, stiinta + zoom
Galerie foto (1)

Sunt uriasi, sunt agresivi, extrem de rezistenti si reprezinta o adevarata plaga pentru unul dintre cele mai mari orase ale lumii, New York. Nimeni nu stie ce anume ii atrage in metrouri si in retelele de canalizare din metropola americana, dar oamenii de stiinta sunt hotarati sa descifreze aceste mistere si sa le foloseasca impotriva acestor rozatoare.

"Vom incerca sa depistam cauzele care ii determina pe soareci sa prospere in anumite medii, asa cum este metroul din New York. Astfel, vom folosi stiinta impotriva lor", sustine Robert Corrigan, unul dintre oficialii Departamentului de Sanatate Publica din New York.

Toate statiile de metrou din metropola america sunt infestate, la propriu, cu soareci, iar pericolul la adresa populatiei este unul urias. Pe langa distrugerile pe care le provoaca, rozatoarele sunt binecunoscute pentru bolile pe care le pot transmite oamenilor. Poate cel mai cunoscut exemplu este Marea Ciuma din secolul al XIV-lea, atunci cand o treime din populatia Europei a murit in urma flagelului transmis de catre purecii soarecilor infestati.

Robert Corrigan crede ca, in fapt, solutia este destul de simpla, si ca principalul motiv pentru care soarecii prospera in subteran este multimea gunoaielor adunate de-a lungul timpului. Cu toate acestea, soarecii au prosperat chiar si in situatia in care acestea au fost inlaturate, adancind misterul inmultirii lor necontrolate...

Sursa: AOL

CITESTE SI: