Prima pagină D:News

“Ochelarii de bere” au fost demonstrati stiintific

Redactia Descopera.ro | 06.21.2010 | ● Vizualizări: 283
“Ochelarii de bere” au fost demonstrati stiintific     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Este oficial. Deformarea realitatii prin consumul de alcool exista. Cercetatorii au dovedit, in cele din urma, ca oamenii din jur ne par, intr-adevar, mai atragatori, atunci cand bem.

Fenomenul, care se manifesta prin "transformarea" persoanelor lipsite de sex-appeal in indivizi mai tentanti in ochii privitorului care a consumat cantitati ridicate de alcool, este bine cunoscut in baruri si cluburi. Pana recent, insa, nimeni nu stia cu exactitate si motivul acestui fapt.

Acum, un studiu de ultima ora a demonstrat ca subiectii aflati in stare de ebrietate s-au aratat cu pana la 10% mai predispusi sa fie atrasi de persoane cu un aspect neplacut decat cei neafectati de licori bahice. S-a demonstrat ca, pe masura ce un om consuma alcool, devine din ce in ce mai putin apt sa identifice detaliile fine ale fizionomiilor celorlalti.

Studiul s-a aplecat asupra verificarii a 64 de studenti ai Universitatii Roehampton, din Londra, aflati in stadii diferite de betie. Acestora li s-a cerut ca catalogheze 20 de fotografii ale unor barbati si femei cu varstele cuprinse intre 18 si 25 de ani. O figura din fiecare pereche era modificata digital pentru a fi mai simetrica si, deci, mai atractiva.

Treizeci si sase de studenti, mai treji, au auvt o rata de succes de 67% in a selecta chipurile simetrice. Dar 28 de stundeti, cei mai beti, au facut aceeasi alegere in numai 58% dintre cazuri. Concluzia trasa a fost aceea ce oamenii bauti sunt mai putin receptivi la defecte si nici nu le mai pasa atat de mult de ele.

Sursa: Discoveryon

DESCOPERA lumea in care traiesti!

CITESTE SI: