Prima pagină D:News

Omega 3 trateaza depresia

Redactia Descopera.ro | 06.23.2010 | ● Vizualizări: 949
Omega 3 trateaza depresia     omega 3, depresie, medicamente + zoom
Galerie foto (1)

Omega 3, acizii grasi “buni” continuti in peste, nuci si unele seminte, functioneaza ca antidepresive. A demonstrat-o un studiu al cercetatorilor canadieni de la Universitatile Montreal, McGill, Laval si Queen’s, pe 432 voluntari monitorizati vreme de patru ani.

Studiul, publicat in "Journal of Clinical Psychiatry", sugereaza ca utilizarea suplimentelor alimentare pe baza de Omega 3 la pacienti cu depresie severa, rezistenti la anumite medicamente antidepresive si fara dereglari de anxietate, da rezultate bune.

Pe parcursul experimentului, un grup de pacienti a fost tratat cu suplimente de acizi grasi (3 capsule pe zi), timp de 8 saptamani; celalalt cu capsule placebo (de fapt umplute cu ulei de floarea soarelui). In urma testelor, conduse de cercetatorii condusi de Francois Lesperance, acizii grasi Omega 3 s-au dovedit deosebit de eficienti la persoanele cu depresie majora, dar nu si la pacientii cu dereglari de anxietate.

Acum oamenii de stiinta intentioneaza sa realizeze un studiu comparativ al suplimentelor pe baza de acizi grasi, in masura sa furnizeze o confirmare definitiva a eficacitatii acestui tratament alternativ al depresiei.

Sursa: La Stampa

CITESTE SI: