Prima pagină D:News

Incredibila aurora vazuta din spatiu (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 06.25.2010 | ● Vizualizări: 856
Incredibila aurora vazuta din spatiu (FOTO)     aurora, aurora boreala, aurora astrala, ssi, statia spatiala internationala, fotografii, fotografii frumoase + zoom
Galerie foto (1)

Faptul ca fotografiile cu aurore sunt intotdeauna spectaculoase este ceva de mult cunoscut si nimeni care este familiarizat cu fenomenul nu se mai astepta la o surpriza de proportii. Aceasta insa a venit de la o fotografie realizata din... spatiu.

Uimitoarea imagine a fost captata de un astronaut aflat in Statia Spatiala Internationala (SSI) si arata « panglica » colorata aflata in continua schimbare, in fundalul careia se vede Terra. Imaginea mai surpinde cum aurora astralis este afectata de particulele de ioni emise de Soare, care interactioneaza cu campul magnetic al Pamantului.

De obicei, cele mai multe aurore sunt vizibile doar in apropierea polilor planetei noastre, insa furtunile magnetice puternice le pot impinge spre ecuator. Fotografia de mai sus a fost realizata in data de 24 mai 2010, in timpul unei furtuni geomagnetice. La acea data, in momentul in care a fost realizata fotogragia, Statia Spatiala se afla in sudul oceanului Indian, la o altitudine de 350 de km.

DESCOPERA lumea in care traiesti!