Prima pagină D:News

Un falsificator de apa sfintita a fost arestat

Redactia Descopera.ro | 07.02.2010 | ● Vizualizări: 112
Un falsificator de apa sfintita a fost arestat     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Un profesor din Coreea de Sud, care sustinea ca putea transforma apa de la robinet in “apa sfintita”, a fost arestat in urma a numeroase reclamatii conform carora presupusa apa cu proprietati miraculoase, vanduta de acesta pe sume piperate, era apa obisnuita, lipsita de “puteri vindecatoare”.

Profesorul Kim sustine ca a reusit sa reproduca, cu ajutorul tehnologiei digitale, insasi elementele din compozitia apei sfintite de la izvoarele din Lourdes, Franta, apa despre care credinciosii romano-catolici cred ca are proprietati vindecatoare.

Individul a reusit, pana in prezent, sa vanda credulilor un numar de peste 5 000 de mostre de apa, imbogatindu-se relativ repede cu suma de 1. 300 000 $.
Alaturi de profesorul Kim, politia sud-coreeana i-a arestat pe sotia si cumnatul sau.

In apararea sa, profesorul declara ca a realizat o serie de filtre din ceramica, hartie si plastic, folosite in mod curent la purificarea apelor uzate, filtre care sunt capabile sa transforme apa de la robinet in "apa sfintita", cu ajutorul tehnologiei digitale de ultima ora.

Alaturi de asociatii sai, profesorul vindea apa clientilor, asigurandu-i ca astfel se vor vindeca de diferite afectiuni, incluzand diabetul sau tumorile canceroase.
Politia are insa o alta varianta, declarand ca "apa sfintita a profesorului Kim este un fals ordinar, care nu este bazat pe dovezi stiintifice sau medicale. Pe langa acest aspect, cei care au cumparat apa mult-laudata nu s-au vindecat si au facut plangeri, acuzandu-l pe Kim de inselaciune si escrocherie", dupa cum afirma un purtator de cuvant al politiei din Seul.

Sursa: BBC News

CITESTE SI :