Prima pagină D:News

Al Qaeda are un site si o revista glossy

Redactia Descopera.ro | 07.05.2010 | ● Vizualizări: 88
Al Qaeda are un site si o revista glossy     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Temuta organizatie terorista islamica a lansat un nou site in limba engleza, specialistii in politica si contramasuri teroriste fiind uluiti de aspectul glossy-comercial al magazinului online.

Primul editorial al site-ului prezinta cu lux de detalii cum sa iti faci o bomba cu substante si produse banale, usor de gasit in orice casa. Intitulat "Make a Bomb in the kitchen of your Mom", editorialul dezvaluie secretele obtinerii unei bombe artizanale avand la baza zahar, benzina si ingrasaminte chimice. Fostul ofiter CIA, Bruce Riedel, este de parere ca lansarea acestui magazin on-line demonstreaza adaptabilitatea cadrelor din Al-Qaeda, alaturi de o noua optica in recrutarile de membri.

"Noua publicatie a teroristilor islamisti este destinata in mod evident aspirantilor jihadisti din Statele Unite si Marea Britanie, care vor sa devina viitorii ucigasi din Fort Hood sau Time Square" adauga acesta.

Se crede ca in spatele acestei incercari de a ajunge in mintile si inimile occidentalilor, este nimeni altul decat clericul nascut in S.U.A si actualmente aflat in Yemen, temutul Anwar al Awlaki. Acesta a lansat de curand in Yemen o revista cu format glossy, publicata initial de organizatia Al-Qaeda in Arabia Saudita. Teroristul in varsta de 39 de ani semneaza primul editorial din revista, intitulat : "Fie ca sufletele noastre sa fie sacrificare pentru Tine".

Pe de alta parte, editorul site-ului spera ca aspiranti jihadisti sa isi publice curand propriile contributii, declarand plin de speranta ca :

"Apelam pe acesta cale la curajul si creativitatea cititorilor nostri, care vor contribui la acest site prin trimiterea de articole, comentarii si sugestii personale"

Sursa: YahooNews

CITESTE SI:

Tag-uri: al quaeda | terorism | bomba | site | revista