Prima pagină D:News

Burgerii uriasi – un pericol imediat pentru sanatate

Redactia Descopera.ro | 07.11.2010 | ● Vizualizări: 214
Burgerii uriasi – un pericol imediat pentru sanatate     medicina, sanatate. mandibula, burger, alimentatie, articulatie, gura + zoom
Galerie foto (1)

In afara de daunele pe termen lung produse de consumul unor mari cantitati de astfel de preparate, burgerii din ce in ce mai mari pe care ii ofera restaurantele fast food pot produce suferinte ale mandibulei.

Confruntati cu un numar crescand de pacienti care se plang de dureri la nivelul articulatiei temporo-mandibulare, dentistii din Taiwan au ajuns la concluzia ca problema se datoreaza… burgerilor uriasi.

Acestia au ajuns sa aiba grosimi de peste 7,5 cm; pentru a musca dintr-un astfel de "monstru", consumatorii trebuie sa deschida gura foarte larg (mult mai mult decat e "prevazut in proiect": deschiderea normala a gurii umane e de pana la 4 cm), fortand astfel articulatia dintre maxilarul inferior si osul temporal.

Medicii incearca sa convinga localurile fast food sa renunte la burgerii enormi, deoarece suprasolicitarea articulatiei temporo-mandibulare poate duce la deteriorarea ligamentelor si a suprafetelor articulare ale oaselor, producand dureri si limitarea miscarilor gurii.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI: