Prima pagină D:News

Cainii rai sunt, de fapt, deprimati

Redactia Descopera.ro | 07.21.2010 | ● Vizualizări: 323
Cainii rai sunt, de fapt, deprimati     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Ultimele cercetari ale unei echipe de etologi spanioli evidentiaza ca acei caini care maraie si musca nu au, in mod obligatoriu, un caracter agresiv, ci mai degraba sufera de depresie, exteriorizata prin manifestari agresive.

In cazul oamenilor, o scadere a nivelului serotoninei duce deseori la depresie, anxietate, pierderea sperantei si a bucuriei de a trai. Dr. Belen Rosando, din cadrul Universitatii din Zaragoza, afirma ca agresivitatea, indreptata in special impotriva oamenilor, este cea mai frecventa problema comportamentala a cainilor din zilele noastre. Cercetatorii au analizat mostre de sange recoltate de la un numar de peste 80 de caini despre care stapanii lor sustin ca au devenit agresivi odata cu trecerea timpului.

Cand cercetatorii au comparat mostrele de sange ale cainilor agresivi cu mostre de sange recoltate de la un esantion de 19 caini cu comportament normal, oamenii de stiinta au observat ca animalele agresive aveau in sange o concentratie redusa de serotonina. In anul 2007, anticipand parca aceasta problema, compania Drug Lily a lansat pe piata o forma de "Pet Prozac" cu aroma de carne de vita, destinata cainilor cu probleme de stres, anxietate si depresii.
Pe de alta parte, specialistii afirma ca patrupedele care nu sunt plimbate zilnic sau sunt lasate singure pe perioade lungi ale zilei sunt mult mai predispuse la depresii.

Sursa: DailyMail

CITESTE SI: