Prima pagină D:News

O balena de 40 de tone a intrerupt violent o intalnire romantica (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 07.22.2010 | ● Vizualizări: 1654
O balena de 40 de tone a intrerupt violent o intalnire romantica (FOTO)     balena, atac, iaht, Africa de Sud, Cape Town, eveniment inedit, Oceanul Atlantic, ambarcatiune, mamifer marin + zoom
Galerie foto (3)

Un cuplu care a iesit in larg cu iahtul pentru o plimbare romantica a avut parte de cea mai mare si mai neplacuta surpriza pe care o poate aduce o mare linistita: o balena, grea de 40 de tone, a sarit din apa si s-a prabusit fix pe ambarcatiunea indragostitilor, undeva in apropierea coastei orasului sud-african Cape Town.

Ralph Mothes, in varsta de 59 de ani, si Paloma Werner, de 50, s-au vazut absolut neputinciosi in fata colosalului mamifer marin atunci cand acesta s-a napustit asupra vasului lor, lung de zece metri, inainte de a plonja inapoi in apa Oceanului Atlantic de Sud.Cei doi au vazut balena apropiindu-se, dar se asteptau ca animalul sa treaca pe sub iaht. Total neprevazut, uriasul marin a preferat sa execute un salt chiar spre ei, oamenii scapand cu viata doar printr-un noroc. Vasul a fost avariat destul de serios, dar se pare ca nici balenei nu i-a priit aventura, deoarece a lasat in urma fragmente de piele si tesut adipos.Socat de intamplare, cuplul, ramas fara vela, s-a folosit de motorul ambarcatiunii pentru a reveni la mal, in Golful Table. Balenele sunt o priveliste destul de comuna in apele din apropierea coastei vestice Cape in aceasta perioada a anului, deoarece este sezonul lor de imperechere, ocazie care le aduce in apropierea tarmurilor pentru executarea acestui ritual.

Sursa: Telegraph

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: