Prima pagină D:News

Extraterestrii ne-ar putea trimite “sms”-uri din Spatiu

Redactia Descopera.ro | 07.26.2010 | ● Vizualizări: 5009
Extraterestrii ne-ar putea trimite “sms”-uri din Spatiu     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cercetatorii americani, preocupati de eventualitatea existentei unei forme inteligente de viata extraterestra, sunt de parere ca fiinte din alte lumi ar fi putut incerca sa ne contacteze de mult timp prin intermediul unor mesaje scurte, a caror receptionare este posibil sa fi ratat-o.

Specialistii din cadrul Universitatii California au concluzionat, in urma unui studiu derulat recent, ca exista sanse mai mari ca fiinte extraterestre evoluate sa transmita mesaje scurte, precis directionate, in locul unora continue, emise omnidirectional. Motivul este acela ca civilizatiile avansate ar incerca sa evite risipa si sa isi foloseasca eficient tehnologia de semnalizare.

Indiferent de forma de viata, evolutia se misca in directia economisirii resurselor. Iar transmiterea semnalelor la ani-lumina distanta ar presupune resurse considerabile. De aceea, sunt de parere dr. James Benford si fratele sau, Gregory, este posibil ca programul american de cautare a extraterestrilor, SETI, sa fi abordat gresit cercetarile timp de cinci decade.

Tot cei doi oameni de stiinta spun ca semnalele extraterestre unidirectionate s-ar putea incadra intr-o plaja de lungimi de banda intre unul si zece gigahetzi. Iar SETI este posibil sa caute in locuri nepotrivite, intr-o maniera nepotrivita. Strategia acestei tehnologii este vanarea unor sunete neobisnuite dinspre stele apropiate. Dar, spun fratii, cei responsabili ar trebui sa tinteasca spre centrul galaxiei; acolo exista corpuri celeste cu mult mai vechi, unde probabilitatea fiintarii unor civilizatii avansate este mult mai ridicata.

Sursa: Dailymail

Sursa foto: Getty Images

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: