Prima pagină D:News

Gigantul Cerne Abbas stimuleaza fertilitatea femeilor

Redactia Descopera.ro | 07.27.2010 | ● Vizualizări: 613
Gigantul Cerne Abbas stimuleaza fertilitatea femeilor     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Femeile care traiesc in apropierea unui antic simbol al fertilitatii aduc pe lume cei mai multi copii din Marea Britanie, potrivit unor noi cifre. Gigantul dezbracat Cerne Abbas, lung de 55 de metri si despre care se crede ca ar avea mii de ani vechime, este sapat in plaiurile calcaroase din North Dorset.

Acele femei care traiesc destul de aproape pe raza geoglifei nasc, in medie, aproximativ trei copii de-a lungul vietii lor, un record national pentru Anglia. Se inregistreaza aici, de peste 40 de ani, cea mai inalta rata a nasterilor pe cap de femeie din intreaga tara. Localnicii cred ca gigantul ar putea avea un efect de inspiratie asupra cuplurilor din regiune.

Descoperirea, realizata in urma efectuarii unui sondaj aplecat asupra a 10.000 de persoane de sex feminin din North Dorset, cu varste cuprinse intre 15 si 44 de ani, a plasat districtul britanic in varful tuturor graficelor de fertilitate. Cel mai recent rezultat monitorizat in acest sens a depasit cea mai inalta rata medie britanica inregistrata vreodata.

Sursa: Telegraph

Descopera lumea in care traiesti:

CITESTE SI: