Prima pagină D:News

O sala de ceremonii destinata sacrificiilor umane a fost descoperita in Peru

Redactia Descopera.ro | 07.27.2010 | ● Vizualizări: 428
O sala de ceremonii destinata sacrificiilor umane a fost descoperita in Peru     arheologie, Peru, precolumbian, Moche, sacrificiu, om, religie, ritual, ceremonie + zoom
Galerie foto (1)

Cele cateva schelete dezgropate din ruine i-au dus pe arheologi la concluzia ca locul era utilizat pentru indeplinirea unor ceremonii ce implicau uciderea rituala a prizonierilor de razboi.

Situl arheologic care a furnizat aceste descoperiri se gaseste in nord statului Peru, iar specialistii considera ca edificiul - partial dezgropat - ar fi fost ridicat de populatia Moche, o civilizatie precolumbiana agrara, care a trait aici aproximativ intre 100 i. Hr. si 800 d. Hr.

Excavatiile au scos la lumina, pana in prezent, un coridor de 60 metri lungime, trei porti si cinci tronuri, situate in piramida principala a sitului, precum si ramasitele unei picturi murale; aceasta infatiseaza trei mari preoti, purtand podoabe care confirma faptul ca apartineau elitei politice conducatoare a tinutului, ai carei membri erau implicati in indeplinirea acestor ceremonii, ce cuprindeau si sacrificii omenesti.

Sursa: Reuters

CITESTE SI: