Prima pagină D:News

Ce mai poti face cu Google Earth?

Redactia Descopera.ro | 08.03.2010 | ● Vizualizări: 287
Ce mai poti face cu Google Earth?     tehnologie, Google Earth, piscina, constructie, supraveghere, amenda + zoom
Galerie foto (1)

Intr-un orasel din SUA, autoritatile locale au folosit Google Earth pentru a localiza piscinele construite fara autorizatie.

Aproximativ 250 de piscine "ilegale" au fost descoperite astfel in localitatea Riverhead, iar proprietarilor li s-a pus in vedere sa indeplineasca formalitatile necesare pentru a primi autorizatia de constructie, in caz contrar urmand sa suporte amenzi usturatoare.

Pana in prezent au fost colectate deja amenzi in valoare de 75.000 USD.

Responsabilii insarcinati cu respectarea normelor de siguranta in constructii au afirmat ca o piscina construita fara o autorizatie legala poate reprezenta un mare pericol pentru cei care o folosesc deoarece, nefiind supusa inspectiei obligatorii din partea unui expert, e posibil ca normele obligatorii privind instalatiile electrice, sanitare si sistemele de siguranta sa nu fi fost respectate.

Insa aparatorii dreptului la intimitate au declarat ca o astfel de actiune aminteste de Big Brother si au deplans transformarea Google Earth, dintr-un instrument destinat stimularii cunoasterii si a calatoriilor, intr-o unealta folosita de autoritati pentru supraveghere si strangerea de bani.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI: