Prima pagină D:News

Un brat, un picior si un ochi – toate noi

Redactia Descopera.ro | 08.04.2010 | ● Vizualizări: 70
Un brat, un picior si un ochi – toate noi     medicina, sanatate, chirurgie, explozie, proteza, brat, picior, ochi + zoom
Galerie foto (1)

Un chirurg din SUA i-a redat speranta unui baietel irakian in varsta de noua ani, mutilat de explozia unei bombe artizanale.

Waad Baktar a ramas infirm in urma cu doi ani cand, jucandu-se intr-un cartier de la periferia Bagdadului, a dat cu piciorul intr-o sticla, iar aceasta a explodat.

Copilul si-a pierdut un brat, un picior si un ochi si si-ar fi petrecut tot restul vietii intr-un scaun cu rotile, daca povestea lui n-ar fi atras atentia unor membri ai personalului militar american din Irak, care au propus trimiterea lui in SUA, pentru tratament.

Dupa 4 luni, timp in care a suportat operatii de implantare a unui ochi si a unor membre protetice, precum si grefe de piele, pentru a-i reface portiunile de fata desfigurate de arsuri, Waad Baktar este acum capabil sa mearga, sa urce scarile si se comporta ca un copil normal.

Tratamentul a fost realizat de un renumit chirurg plastician, dr. Kaveh Alizadeh, de la North Shore Hospital din Manhasset, in statul american New York.

Sursa: FOXNews

CITESTE SI: