Prima pagină D:News

Cetatea filmului devine mai verde

Redactia Descopera.ro | 08.12.2010 | ● Vizualizări: 43
Cetatea filmului devine mai verde     ecologie, mediu, poluare, energie, Hollywood, film, productie, carbon + zoom
Galerie foto (1)

Miscarea ecologista a ajuns, in sfarsit, si la Hollywood: producatorii au acum la dispozitie o baza de date cu furnizori de bunuri si servicii “prietenoase” fata de mediul inconjurator.

Hollywood-ul a fost multa vreme criticat pentru activitatile sale specifice, care au un impact ambiental foarte mare.

Echipamentele necesare filmarii (camere, lumini) consuma enorm de multa energie, iar fiecare productie genereaza tone de deseuri, produse de decorurile dezafectate, ambalajele de mancare, bautura, machiaj etc.

Ca raspuns la critici, Asociatia Producatorilor din America a lansat proiectul Green Production Guide, in speta o baza de date - disponibila pe site-ul www.greenproductionguide.com - care propune alternative ecologice pentru necesitatile unei productii de film.

Finantata de Walt Disney, Fox, NBC Universal, Sony Pictures Entertainment si Warner Bros, baza de date cuprinde peste 1.500 de repere: oferte de mancare si bautura, materiale de constructii si produse de machiaj - toate ecologice - dar si sugestii privind reciclarea unor materiale utilizate in cursul turnarii filmelor, precum si un program de calcul al "amprentei de carbon" si idei pentru reducerea acesteia.

Sursa: Reuters

CITESTE SI: