Prima pagină D:News

Esti tafnos si plin de venin? Ai grija…

Redactia Descopera.ro | 08.17.2010 | ● Vizualizări: 94
Esti tafnos si plin de venin? Ai grija…     medicina, sanatate, artera, carotida, vascular, cardiac, caracter, comportament + zoom
Galerie foto (1)

Oamenii irascibili, cu o viziune cinica asupra vietii, cu un comportament competitiv si agresiv prezinta un risc semnificativ mai mare de a avea un atac de cord sau un accident vascular cerebral, in comparatie cu persoanele calme, amabile si increzatoare.

La acesta concluzie a ajuns o echipa de cercetatori americani si italieni, studiind sistemul vascular al catorva mii de persoane.

La "nesuferitii" nervosi, banuitori, egocentrici si iuti la manie, artera carotida este considerabil mai ingrosata decat la cei agreabili din fire; or, ingrosarea peretilor vaselor sanguine este un important factor de risc in aparitia bolilor cardiovasculare.

Cercetatorii au sugerat ca programele menite sa educe oamenii sa-si controleze furia si sa-si exprime sentimentele negative in moduri "mai acceptabile din punct de vedere social" ar avea un impact major nu numai asupra relatiilor interpersonale, ci si asupra propriei sanatati a celor implicati.

Sursa: The Register

CITESTE SI:

Descopera lumea in care traiesti!