Prima pagină D:News

Albinele de oras o duc mai bine decat cele de la tara

Redactia Descopera.ro | 08.18.2010 | ● Vizualizări: 209
Albinele de oras o duc mai bine decat cele de la tara     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Cercetatorii britanici din cadrul Universitatii din Worcester au avut o surpriza de proportii in momentul in care au descoperit ca albinele care traiesc in zonele urbane si suburbane beneficiaza, de fapt, de o dieta mai bogata si mai sanatoasa decat cea a albinelor din fermele de tara.

Studiul respectiv face parte din campania Bee Part of It, derulata de catre BBC si National Trust, campanie care are ca obiectiv principal stabilirea sanatatii populatiilor de albine din Marea Britanie.

Pentru inceput, datele recoltate au scos la iveala faptul ca albinele care isi desfasoara activitatea in zone cu faneturi, pajisti, paduri si ferme agricole, au la dispozitie o gama mult mai putin variata de polenuri, comparativ cu semenele lor care traiesc in zone urbanizate.

Spre exemplu, albinele din zona Palatului Kensington din Londra beneficiaza de polen de eucalipt si soc american, iar albinele din preajma Universitatii din Worcester au la dispozitie polen de salcam, mure, diferiti copaci ornamentali si tei. Prin comparatie, majoritatea familiilor de albine din zona rurala a Marii Britanii au parte doar de polen de rapita.

Sursa: BBCNews

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!

CTIESTE SI: