Prima pagină D:News

Calatoreste in timp alaturi de Descopera.ro! (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 08.18.2010 | ● Vizualizări: 73
Calatoreste in timp alaturi de Descopera.ro! (VIDEO)     descopera, gumelnita, civilizatie, romania, bucsani, documentar, docudrama, muzeul national de istorie + zoom
Galerie foto (4)

Ti-ai imaginat vreodata cum ar fi fost sa traiesti in urma cu peste 6000 de ani, spre exemplu, in aceleasi locuri in care astazi se afla gigantii de otel si beton ai oraselor romanesti? Ti-ai imaginat cum ai fi supravietuit in mijlocul unei naturi nealterate, avand la indemana doar tehnologia si cunostiintele oamenilor de atunci? Stiai ca pe teritoriul tarii noastre s-a dezvoltat in acea perioada una dintre cele mai infloritoare culturi ale acelor vremuri... Gumelnita? Ramaneti alaturi de noi, vineri, 20 august, pentru a urmari o docudrama realizata de un tanar si talentat regizor, Daniel Simion, in colaborare cu specialistii Muzeului National de Istorie a Romaniei, o docudrama in care toti cei implicati in acest proiect au trait pentru aproape o luna asemenea oamenilor din neolitic...

Aveti ocazia sa descoperiti o reconstituire a unei lumi despre care se cunosc extrem de putine lucruri; a unei extraordinare culturi disparute care a inflorit in urma cu peste sase milenii si a unor oameni pe care ii putem numi pionerii civilizatiei umane asa cum o stim astazi.

Aveti ocazia sa descoperiti modul in care ei, oamenii neolitici, vanau, pescuiau, isi construiau locuinte, haine si toate cele necesare traiului de zi cu zi. Calatoreste alaturi de noi intr-o lume asa cum nu ai mai vazut-o pana acum, o lume de inceput a primei mari culturi europene... Gumelnita. Bucsani - o noua lume, acelasi inceput!

"Filmul încercă să se adreseze oricărui tip de public, indiferent de pregătirea profesională sau genul de documentar preferat." (Daniel Simion, regizor si producător)

CITESTE SI:

DESCOPERA LUMEA IN CARE TRAIESTI!