Prima pagină D:News

Ieri in trupele de commando, astazi traficant de pasari rare

Redactia Descopera.ro | 08.20.2010 | ● Vizualizări: 509
Ieri in trupele de commando, astazi traficant de pasari rare     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Pe teritoriul Marii Britanii, vanatoarea sau capturarea soimilor calatori este strict interzisa de o lege aspra aflata in vigoare de peste 50 de ani. In ciuda masurilor de protectie, autoritatile au identificat un nou pericola la adresa soimilor. De datata acesta sub forma hotilor de oua.

Jeffrey Lendrum, un fost soldat in trupele de elita SAS, acum in varsta de 48 ani, a recunoscut ca facea trafic cu oua de soim calator furate din cuiburi. Acesta a pledat vinovat in fata Tribunalului din Warwick County, dupa ce a recunoscut ca a furat un numar de 14 oua din cuiburile mai multor perechi de soimi calatori care cuibareau in Tara Galilor. Fostul membru al trupelor de commando a fost prins pe aeroportul din Birmingham in momentul in care vroia sa ia un avion spre Dubai.

Guy Shorrock din cadrul RSPB (cea mai mare organizatie de protectia a pasarilor din Marea Britanie) a declarat pentru BBC ca pasarile si ouale acestora sunt "victime ale lacomiei umane", iar Jeffrey Lendrum urma sa primeasca aproximativ 80.000 $, daca ar fi apucat sa vanda ouale de soim seicilor bogati din Dubai, mari pasionati de soimarit.

Sursa: BBCNews

CITESTE SI: