Prima pagină D:News

Casa din laborator

Redactia Descopera.ro | 08.24.2010 | ● Vizualizări: 154
Casa din laborator     energie, mediu, ecologie, eficienta, combustibil, consum, electricitate + zoom
Galerie foto (1)

La Universitatea din Salford, Marea Britanie, cercetatorii construiesc, in interiorul cladirii cu trei etaje care adaposteste laboratoareleefeicn, o casa, care va fi folosita pentru a testa tehnologii si comportamente destinate sa micsoreze consumul de energie.

Tema proiectului Energy House o constituie evaluarea consumului de energie al locuintelor si investigarea modalitatilor prin care eficienta energetica poate fi imbunatatita.

Cercetatorii vor testa materiale si tehnologii performante pentru a reduce consumul de combustibil pentru incalzire si cel de energie electrica si vor testa diferite modele de comportament care influenteaza consumul de energie.

Se estimeaza ca 70% dintre locuintele existente in Marea Britanie vor fi ocupate si in 2050, cand problema combustibililor fosili va fi si mai acuta.

De asemenea, in aceasta tara exista un mare numar de locuinte vechi de cca. un secol (ca si multe cladiri de patrimoniu inca si mai vechi), foarte putin eficiente din punct de vedere energetic si care vor trebui renovate cu metode performante, astfel incat sa fie micsorat consumul de energie si cantitatea de dioxid de carbon emis.

Sursa: BBC

CITESTE SI:

ASCULTĂ CE GÂNDEȘTI