Prima pagină D:News

Pizza Burger – bomba cu calorii

Redactia Descopera.ro | 08.25.2010 | ● Vizualizări: 195
Pizza Burger – bomba cu calorii     alimentatie, nutritie, pizza, burger, calorie, grasime + zoom
Galerie foto (1)

La un local new-yorkez a fost introdus in meniu un nou fel – un "concept hibrid" interesant, satios si gustos, dar nu in aceeasi masura sanatos: contine peste 2.500 de calori si o mare cantitate de grasimi.

Ideea e ingenioasa: combina aspectul unei pizza cu cel al unui burger supradimensionat, rezultatul fiind, categoric, imbietor.

Pizza Burger e alcatuit dintr-o chifla (?!) uriasa, cu diametrul de 24 cm, o chiftea la fel de generoasa, pepperoni si sosuri marinara si pesto si este servit gata taiat in 6 felii, la fel ca o pizza.

Nutritionistii, insa, s-au speriat deja, auzind ca pizza-burgerul contine 2.500 de calorii - ratia zilnica recomandata pentru un barbat adult; pentru femei, ratia zilnica necesara este de cca. 2000 calorii; are 144 g grasime, (din care 59 g grasimi saturate) si 3.780 mg de sare - mai mult decat dublul portiei zilnice recomandate un adult.

Desi, conform declaratiilor unui reprezentant al producatorului, Pizza Burger este conceput pentru a fi impartit intre cel putin doua persoane, produsul este, totusi, reprezentativ pentru tendinta actuala in ceea ce priveste oferta restaurantelor fast-food: supradimensionarea portiilor si o sporire ingrijoratoare a continutului caloric si de grasimi.

Sursa: Sky News

CITESTE SI: