Prima pagină D:News

Micul Robin Hood – record mondial la tras cu arcul

Redactia Descopera.ro | 08.25.2010 | ● Vizualizări: 1119
Micul Robin Hood – record mondial la tras cu arcul     record, cartea recordurilor, tras cu arcul, robin hood + zoom
Galerie foto (1)

Un baiat in varsta de 14 ani, al carui erou preferat este Robin Hood, a stabilit un nou record mondial, dupa ce a tras o sageata pe o distanta cat 5 terenuri de fotbal.

Sageata lui Zak Crawford a zburat incredibila distanta de 500 de metri, cu 150 de metri mai mult decat recordul mondial precedent. Recordul a avut loc in timpul competitiei de tras cu arcul Northern Counties Flight Championships, la care adolescentul arcas este deja veteran.

Zak a inceput sa traga cu arcul de la varsta de 6 ani, dupa ce a vazut un film cu Robin Hood si a devenit cel mai tanar membru al clubului de arcasi din East Midlands, una dintre cele 10 regiuni ale Angliei. Initial, Zak a excelat la trasul la tinta, dar apoi a fost atras de tragerea cu arcul pe distante cat mai lungi.

Pentru a bate recordul mondial, micul arcas s-a antrenat din greu, de luni pana vineri, 3 ore pe zi, tragand in jur de 1.000 de sageti la fiecare antrenament. Trebuie mentionat si faptul ca adolescentul a zdrobit recordul mondial fiind in convalescenta dupa un accident - cu doar 2 saptamani inainte de Campionat cazand pe scari si rupandu-si cateva coaste. Desi trasul la distanta nu este disciplina olimpica, Zak viseaza sa participe la Olimpiada de la Rio de Janeiro din 2016 la trasul la tinta.

CITESTE SI: