Prima pagină D:News

In premiera: televizorul 3-D pentru care nu ai nevoie de ochelari speciali

Redactia Descopera.ro | 10.05.2010 | ● Vizualizări: 104
In premiera: televizorul 3-D pentru care nu ai nevoie de ochelari speciali     tehnologie, 3-D, televizor, ecran, lentila, imagine + zoom
Galerie foto (1)

Una dintre marile nemultumiri ale consumatorilor, legate de utilizarea televizoarelor 3-D – necesitatea de a purta ochelari adecvati – si-a gasit rezolvarea, gratie noului aparat lansat de Toshiba.

Firma japoneza a reusit sa produca un ecran cu cristale lichide, de inalta definitie, care ofera efectul de adacime a imaginii, fara a fi nevoie de ochelari special proiectati.

Ecranul este prevazut cu un ansamblu de lentile minuscule care directioneaza lumina spre noua puncte aflate in fata ecranului; cand privitorul este asezat in zona optima de vizionare, creierul integreaza imaginile din aceste puncte intr-o singura imagine tridimensionala.

Pentru moment, televizorul este disponibil numai in Japonia si in numai doua dimensiuni: cu diagonala de 12" si de 20"; tehnologia nu este, deocamdata, suficient de avansata pentru a permite instalarea ei pe aparate mai mari.

O problema o constituie faptul ca utilizatorii trebuie sa stea foarte aproape de ecran (la 90 cm de ecranul de 20"si la numai 65 cm de cel de 12") pentru a beneficia de efectul 3-D.

O alta caracteristica descurajatoare ar putea fi pretul - 120.000 yeni (cca. 1.050 euro) pentru modelul mai mic si de doua ori mai mult pentru modelul cu diagonala de 20".

Sursa: Mail Online