Prima pagină D:News

Record mondial: cei mai multi practicanti de Kung Fu

Redactia Descopera.ro | 10.11.2010 | ● Vizualizări: 218
Record mondial: cei mai multi practicanti de Kung Fu     recorduri, record mondial, cartea recordurilor, karate, arte martiale, kung fu, Wing Chun, bruce lee, ip man, ye wen, maestru, karatist + zoom
Galerie foto (1)

Reprezentantii Cartii Recordurilor au recunoscut oficial un nou record mondial: cei mai multi oameni care practica Kung Fu in acelasi timp. Evenimentul a avut loc in orasul Luocun din sudul provinciei Guangdong din China.

3167 de practicanti ai stilului Wing Chun Kung Fu s-au strans in piata centrala a orasului Luocun, locul de nastere al acestui stil de arte martiale, si au executat simultan exercitii si lovituri specifice. Oficialii Guinness Book cred ca acest record va sta in picioare pentru multa vreme, tinand seama de cel precedent, care a strans "numai" 750 de karateka care au practicat Kung Fu impreuna.

Numerosul grup de karatisti care a stabilit noul record a fost format, in principal, din chinezi, dar la cele 15 minute de kata (seturi de miscari si exercitii fixe, cu adversar imaginar) au luat parte si 600 de karateka, maestri si incepatori, din peste 12 alte tari ale lumii - cei mai multi non-asiatici venind sa sparga recordul din Marea Britanie si Rusia.

Un purtator de cuvant al primariei a afirmat ca in orasul Loucun sunt peste 16.000 de practicanti ai stilului Wing Chun Kung Fu. Acest stil de karate do a fost popularizat in intreaga lume de catre legendarul Bruce Lee, care l-a avut drept maestru pe Ye Wen, un localnic din Loucun care a inventat si perfectionat acest stil. Dupa viata lui Ye Wen, poreclit si Yip Man sau Ip Man s-au realizat, in ultimii ani, si o serie de filme wuxia cu mare succes la publicul asiatic si nu numai.