Prima pagină D:News

Barbatii prefera femeile imbracate in rosu?

Redactia Descopera.ro | 10.21.2010 | ● Vizualizări: 311
Barbatii prefera femeile imbracate in rosu?     psihologie, sex, femeie, barbat, rosu + zoom
Galerie foto (1)

Asa se pare, judecand dupa rezultatele unui studiu publicat in European Journal of Social Psychology: barbatii gasesc ca o doamna e mai atragatoare atunci cand poarta rosu si sunt mai interesati de o intalnire cu ea.

Unora dintre barbatii participanti la studiu le-a fost aratata fotografia unei femei "moderat de atragatoare", imbracata cu o bluza rosie; unui alt grup i-a fost aratata fotografia aceleiasi femei, purtand, insa, o bluza albastra.

"Nota" medie data de primul grup a fost mai mare decat cea data de al doilea grup, aratand ca rosul adauga un plus de atractivitate persoanei.

Cand li s-a cerut sa spuna ce intrebari ar pune femeii respective, cei din grupul "rosu" s-au aratat mai inclinati catre flirt, iar atunci cand li s-a spus ca ar putea obtine o intalnire cu ea, participantii si-au tras cu totii scaunele mai aproape, cand au aflat ca e vorba despre femeia in rosu - un semn de interes bine cunoscut de psihologi.

Cercetatorii dau acestui fenomen o explicatie… zoologica: rosul semnaleaza aparitia unei ocazii de imperechere, deoarece, adesea, in regnul animal, colorarea in rosu a unei regiuni a corpului arata ca o femela se afla in perioada fertila.

Ca aplicatie practica a rezultatelor studiului, Niesta Kayser, de la Universitatea Rochester din New York, SUA, recomanda femeilor care merg la o intalnire sa poarte o bluza sau o rochie rosie, pentru a-si mari sansele de succes.

Sursa: Telegraph

Tag-uri: psihologie | sex | femeie | barbat | rosu