Prima pagină D:News

Lifting extrem – pentru un caine orb

Redactia Descopera.ro | 10.22.2010 | ● Vizualizări: 477
Lifting extrem – pentru un caine orb     medicina, veterinar, caine, operatie, ochi, lifting, entropion, piele + zoom
Galerie foto (2)

Un caine din rasa Shar Pei poate vedea pentru prima oara, dupa ce a fost supus la doua operatii care sa-i intinda pielea din jurul ochilor.

Cainele (Molly), in varsta de un an, suferea de entropion - o afectiune a ochiului determinata de contactul unor pliuri de piele cu globul ocular. Genele pleoapei superioare atingeau corneea, producand o iritare permanenta si dureroasa a acesteia, iar catelul era incapabil sa vada inca de la nastere.

Afectiunea era prezenta intr-o forma grava - "cel mai grav caz de entropion pe care l-a vazut vreodata", dupa cum a afirmat medicul veterinar care s-a ocupat de el - astfel incat, pentru a rezolva problema, a fost aplicata o solutie radicala: doctorul i-a facut cainelui un fel de "lifting facial" zdravan, tragand spre spate pielea care cadea peste ochi si prinzand-o in copci la ceafa.

Ulterior, testele au arata ca pacientul canin vedea normal - pentru prima data de cand se nascuse.

Shar Pei este una dintre rasele de caini cele mai susceptibile de a suferi de entropion, iar in cazul lui Molly, medicul a afirmat ca forma grava a afectiunii se datora consangvinizarii - imperecherea intre exemplare inrudite, care duce la cresterea frecventei si gravitatii unor afectiuni genetice.

Kennel Club, asociatia chinologica nationala a Marii Britanii, a elaborat recent noi reglementari, pentru a preveni incrucisarile consangvine in cadrul raselor pure.

Sursa: Sky News