Prima pagină D:News

In India magarii castiga mai mult decat oamenii

Redactia Descopera.ro | 10.22.2010 | ● Vizualizări: 165
In India magarii castiga mai mult decat oamenii     india, magar, salariu, hrana, drepturile animalelor, remuneratie + zoom
Galerie foto (1)

Eforturile activistilor pentru cauzele animalelor pot genera, uneori, situatii de-a dreptul absurde. Este si cazul districtului Harvana din India, acolo unde un magar primeste mai multi bani decat un paznic, o sora medicala sau un depanator.

Militantii pentru drepturile animalelor au sustin intens cauza magarilor din India, catalogandu-i drept niste fapturi exploatate la maximum de catre oameni, care nu se pot apara de abuzurile acestora si nu isi pot cere drepturile. In consecinta, autoritatile indiene au luat decizia ca stapanul fiecarui magar sa primeasca suma de 250 de rupii zilnic (5,5 dolari americani) pentru a oferi animalului hrana si ingrijirea necesara. Nimic neobisnuit pana aici. Daca ne gandim, insa, ca o sora medicala castiga intr-o zi maxim 210 rupii, iar un paznic sau un depanator nu primeste mai mult de 200 de rupii, situatia devine cel putin bizara.

In prezent, discutiile cu privire la remuneratia animalelor au fost reluate, autoritatile incercand sa gaseasca o cale de compromis, mai ales ca majorarea salariilor la oameni nu poate fi luata inca in calcul.

Sursa: WierdAsiaNews