Prima pagină D:News

Camera pentru rinocerii “Proaspat Casatoriti”

Redactia Descopera.ro | 11.07.2010 | ● Vizualizări: 158
Camera pentru rinocerii “Proaspat Casatoriti”     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Kancha si Kanchi, o pereche de rinoceri indieni in varsta de 20, respectiv 22 ani, au trait in captivitate pe parcursul intregii lor vieti, fara sa se imperecheze, spre disperarea ingrijitorilor de la o gradina zoologica din Nepal.

Rinocerul indian este o specie devenita, din nefericire, foarte rara din pricina braconajului si a distrugerii habitatului. Din acest motiv, nasterea oricarui pui in captivitate este o adevarata sarbatoare pentru iubitorii de animale care se lupta sa salveze specia.

Intrucat in Nepal mai traiesc in salbaticie doar 435 de exemplare, oficialitatile gradinii zoologice din capitala Kathmandu au luat decizia schimbarii compartimentului unde traiau Kancha si Kanchi, in speranta ca cei doi uriasi se vor imperechea.

Noul "aparatament" este mult mai mare decat cel precedent, are camere separate, precum si o balta noroioasa unde cei doi se pot refugia in zilele calduroase.

Spre bucuria cercetatorilor, cei doi colosi au inceput deja sa isi arate semne de tandrete. Proiectul a fost posibil prin amabilitatea lui Siddhant Pandey, directorul Ace Development Bank of Nepal, un cunoscut iubitor de animale din Nepal si sponsor a numeroase organizatii care activeaza pentru salvarea parcurilor nationale din acesta tara.

Sursa: BBCNews