Prima pagină D:News

Grandioasa Ceremonie de deschidere a Jocurilor Asiatice 2010 in China (FOTO)

Redactia Descopera.ro | 11.25.2010 | ● Vizualizări: 114
Grandioasa Ceremonie de deschidere a Jocurilor Asiatice 2010 in China (FOTO)     Jocurile Asiatice 2010, Jocurile Olimpice Londra 2012, probe sportive, ceremonie grandioasa, spectacol, galerie foto, poze, imagini + zoom
Galerie foto (29)

Cea mai mare gala a Jocurilor Asiatice a inceput in cursul noptii de vineri, 12 noiembrie, cu o spectaculoasa ceremonie de deschidere. Regizata de Chen Weiya, care a asistat si Jocurile Olimpice de la Beijing in 2008, ceremonia s-a tinut, pentru prima oara in istoria Jocurilor asiatice, in afara stadionului national, pe raul Guangdong din Insula Haixinsga.

In cadrul evenimentului, un numar record, de aproximativ 10.000 de atleti din 45 de tari si regiuni, participa la 476 de competitii premiate cu aur, in cadrul a 42 de sporturi. Comparativ, Jocurile Olimpice din 2012, care vor avea loc in Londra, ii vor supune pe atleti la probe din "numai" 26 de sporturi.Cricket, dans sportiv, rolling, skating, sah, wiqi si xiangqi sunt sporturi nou incluse in Jocurile Asiatice, care vor contine si unele competitii unice pe continentul asiatic, precum barca dragon, kabaddi si sepaktakraw.

Sursa: Amuzingplanet

Descopera lumea in care traiesti: