Prima pagină D:News

Talibanul “maradonist” a pacalit oficialii NATO

Redactia Descopera.ro | 11.25.2010 | ● Vizualizări: 439
Talibanul “maradonist” a pacalit oficialii NATO     taliban, escroc, kabul, afganistan, mollah, terorism, nato, bani, cruzime, quetta, pakistan + zoom
Galerie foto (1)

Un impostor care se dadea drept un temut comandant taliban, a escrocat si santajat nu doar cetatenii afgani, ci si oficialitatile de la Kabul. Totul a culminat cu pacalirea americanilor, care au ajuns sa-i dea o suma considerabila de bani, in schimbul asigurarii securitatii soldatilor NATO, dislocati in regiunea pe care falsul terorist se lauda ca o controleaza.

Timp de luni de zile, oficialitatile afgane au crezut ca negociau cu Mullah-ul Akhtar Mohammed Mansour, un temut conducator taliban, cunoscut pentru cruzimea sa. De fapt, tratau direct si fara sa stie cu un umil vanzator de magazin din orasul pakistanez Quetta, care, impins de foamete, si saracie s-a gandit la o metoda ingenioasa de a face rost de bani.

Astfel, falsul taliban, care ajunsese sa trateze cu cele mai inalte structuri de la Kabul, a fost platit cu "sume importante de bani", dupa cum declara o sursa din interior, cu toate ca presedintele afgan Hamid Karzai sutine ca nu s-a intalnit niciodata personal cu teroristul impostor.

Succesul si norocul "talibanului" a fost atat de mare, incat se deplasa la negocieri la bordul unui avion de lupta al fortelor NATO. International Security Assistance Force - serviciul de securitate al NATO din Afganistan - s-a dovedit incapabil sa banuiasca macar adevarata identitate a vanzatorului de magazin. Cei care i-au deconspirat identitatea au fost agentii Serviciului Afgan de Informatii, care au inceput cercetarile imediat dupa ce talibanul "maradonist" intrase in posesia celei de a treia transe de bani.

Pana in prezent, talibanul de ocazie nu a fost capturat, nici sumele de bani nu au fost recuperate. Un purtator de cuvant al Serviciilor de Informatii Afgane, declara ca viata "maradonistului" este in mare pericol si ar trebui sa se predea urgent, deoarece adevaratul Mullah Akhtar Mohammed Mansour a dat ordin oamenilor sai sa faca orice, dar sa il aduca pe magazioner viu sau mort. Adevaratul Mullah este furnizorul de armament al tuturor miscarilor rebele din Afganistan, si se crede va fi succesorul fondatorului talibanilor, celebrul Mollah Omar.

Sursa: BBCNews