Prima pagină D:News

S-a dovedit stiintific ca banii nu aduc fericirea

Redactia Descopera.ro | 12.14.2010 | ● Vizualizări: 133
S-a dovedit stiintific ca banii nu aduc fericirea     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Banii nu sunt suficienti pentru a cumpara fericirea – asta doar daca vei castiga mai mult decat prietenii tai, esta rezultatul unui studiu care a cuprins oameni din 37 de tari. Cercetatorii sunt acum convinsi ca, indiferent cat de mult ar castiga o persoana, ea nu va fi fericita daca veniturile ei sunt mai mici decat ale celor din jur, un paradox cunoscut sub numele de Paradoxul Easterlin, dupa numele cercetatorului american, Richard Easterlin, cel care a emis pentru prima data aceasta ipoteza.

Faptul ca un om poate primi o marire salariala substantiala nu il va face mai fericit decat pentru o perioada scurta de timp. De cele mai multe ori, odata cu maririle salariale cresc substantial si indatoririle profesionale, fapt ce lasa foarte putin timp individului pentru a se bucura de roadele muncii sale. In plus, sentimentul de satisfactie poate fi puternic diminuat daca acelasi individ este constient ca, indiferent de suma castigata, el primeste mai putin decat altii.

Studiul a cuprins 37 de tari, printre care si tari cu o crestere economica importanta in ultimii ani, asa cum sunt China sau Coreea de Sud. Si totusi, studiul a relevat faptul ca oamenii din aceste tari nu sunt mai fericiti, dimpotriva, fata de cei din tarile in care castigurile sunt substantial mai reduse.

Sursa: DailyMail

Tag-uri: bani | fericire | studiu | salariu