Prima pagină D:News

Ramasite umane vechi de 400.000 de ani arunca in aer teoria originii omului

Redactia Descopera.ro | 12.28.2010 | ● Vizualizări: 3020
Ramasite umane vechi de 400.000 de ani arunca in aer teoria originii omului     antropologie, evolutie, schelet, dinte, israel, homo sapiens + zoom
Galerie foto (1)

Oamenii de stiinta vor fi nevoiti sa rescrie istoria evolutiei umane dupa ce o echipa de specialisti israelieni de la Universitatea din Tel Aviv a scos la iveala ramasitele unui om cu incredibila varsta de 400.000 de ani. Pana in prezent, teoria evolutionista sustinea ca Homo Sapiens a aparut in Africa in urma cu aproximativ 200.000 de ani, acesta migrand catre Europa si Asia prin Orientul Mijlociu.

Ramasitele, constand in 8 dinti si din fragmente marunte ale unuik schelet uman, au fost descoperite in pestera Qesem din apropierea aeroportului israelianBen-Gurion, si reprezinta cele mai vechi dovezi ale existentei oamenilor. Dimensiunile si forma dintilor sunt similare cu cele ale omului modern si nu pot apartine unei alte specii. Pana in prezent, cele mai vechi ramasite umane datau de acum 200.000 de ani si proveneau din Africa.

Pestera Qesem a fost descoperita in anul 2000, iar de atunci a reprezentat o veritabila gradina a Edenului pentru antropologi. Pe langa osemintele preistorice, oamenii de stiinta au scos la iveala si unelte primitive, fapt ce indica avansul tehnologic al oamenilor de acum 400.000 de ani, acestea constand in cutite de piatra destinate transarii carnii vanatului. Israelul a mai oferit si alte dovezi ale existentei oamenilor in zona Orientului Mijlociu in timpuri stravechi, dar cele mai vechi ramasite datau de acum 80.000 - 100.000 de ani.

Sursa: DailyMail