Prima pagină D:News

Cea mai tare iluzie optica a anului 2010? (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 01.03.2011 | ● Vizualizări: 840
Cea mai tare iluzie optica a anului 2010?     incredibil, iluzie, iluzie video, fizica, legile fizicii, iluzie optica + zoom
Galerie foto (1)

Cel mai vizionat videoclip in 2010 pe site-ul prestigioasei reviste stiintifice New Scientist este un filmulet care pare sa sfideze legile cunoscute ale fizicii. Bile de lemn par a incalca toate principiile fizicii clasice, urcand in panta, printr-o miscare aparent imposibila, vazuta mai degraba in productii SF de tip Matrix, decat in viata reala. Sa fie asa ceva posibil? Vezi in clipul de mai jos:

"Miscarea imposibila", asa cum a fost botezat ansamblul, a fost creata de japonezul Kokichi Sugihara, de la Institutul Meiji de Studiu avansat al stiintelor matematice din Kawasak. Cu acest dispozitiv, profesorul Sugihara a si castigat, de altfel, Concursul "Cea mai buna iluzie a anului", desfasurat in orasul Naples din Florida, SUA, in luna mai a anului trecut. Pentru ca, asa cum puteti observa din videoclip, totul se explica daca... schimbam perspectiva din care privim lucrurile:

Sursa: New Scientist