Prima pagină D:News

Stresul le afecteaza mai mult pe femei decat pe barbati

Redactia Descopera.ro | 01.06.2011 | ● Vizualizări: 374
Stresul le afecteaza mai mult pe femei decat pe barbati     stres, infarct, femei, dieta, activitate fizica + zoom
Galerie foto (1)

O cincime dintre femei se considera afectate de un nivel de stres imposibil de controlat, un procent dublu fata de cel al barbatilor. Este concluzia unui studiu realizat de cercetatorii de la Stroke Association, anuntata de cotidianul Daily Telegraph.

Potrivit studiului, un englez din 7 considera ca se afla sub un stres extrem, o veste ingrijoratoare avand in vedere ca stresul creste presiunea sanguina si le expune pe "victime" unui risc marit de a face un infarct.

Din rezultatele acestei cercetari, care a implicat circa 2.000 de persoane, a reiesit ca o femeie din 5 si un barbat din 10 sufera de un nivel de stres definit drept "imposibil de controlat". De asemenea, aproape jumatate dintre subiecti au declat ca sunt "moderat stresati". Daca la acest lucru se adauga si lipsa activitatii fizice, dupa cum au admis un sfert dintre subiectii cu varsta intre 45 si 54 de ani, riscul de imbolnavire creste si mai mult.

In ansamblu, 40% dintre cei intervievati au declarat ca nu au cunostinta de vreo legatura intre activitatea fizica si un risc scazut de infarct. "Rezultatele studiului sunt extrem de ingrijoratoare si subliniaza necesitatea ca oamenii sa desfasoare o activitate fizica in mod regulat si sa-si modifice dieta pentru a reduce riscul de a face un infarct", a comentat James Beeby de a Stroke Association.

Sursa: AGI