Prima pagină D:News

India si Pakistanul incep Razboiul Cepelor ?

Redactia Descopera.ro | 01.10.2011 | ● Vizualizări: 233
India si Pakistanul incep Razboiul Cepelor ?     no tags + zoom
Galerie foto (1)

India face eforturi considerabile pentru a convinge Pakistanul sa isi sporeasca exporturile de ceapa, pentru a evita cresterile necontrolate ale pretului acestei legume in toata zona Asiei de sud-est.

Cu toate ca pare o simpla problema economica, analistii straini sunt deja alarmati, deoarece ambele tari poseda arme nucleare si au avut mai multe conflicte armate in trecut.

In prima faza, Pakistanul si-a sistat exporturile de ceapa spre India, justificandu-si gestul prin faptul ca se teme de o eventuala diminuare a "rezervei nationale de ceapa", o leguma foarte apreciata in ambele tari.
Luna trecuta, India a abolit taxele la ceapa, dupa ce pretul acestei banale legume s-a triplat in ultimele saptamani.

Pakistanul a anuntat ca la granita sa cu India s-au constituit, deja, adevarate grupari, ilegal, gastronomie inarmate de contrabandisti, care transporta ilegal tone de ceapa peste granita, tinand cont ca in gastronomia indiana ceapa este un aliment cheie, intalnit aproape in toate retetele.

Disparitia cepei de pe pietele interne se pare ca este cauzata de puternicele inundatii care au distrus recoltele din statele indiene Maharashtra si Gujarat.

Sursa: BBCNews