Prima pagină D:News

Masina-minune a viitorului: reduce traficul si se conduce singura

Redactia Descopera.ro | 01.11.2011 | ● Vizualizări: 222
Masina-minune a viitorului: reduce traficul si se conduce singura     masina electrica, autovehicul ecologic, Electric-Networked, General Motors, inventie, prototip, model conceptual + zoom
Galerie foto (2)

Producatorii de autoturisme au inventat solutia perfecta pentru soferii satui de blocaje in trafic si de lipsa locurilor de parcare.

Vehiculul Electric-Networked (EN-V) cu doua locuri este special proiectat pentru a elimina aceste neplaceri comune ale participantilor rutieri, dar si pentru a se adecva necesitatilor ecologice, consumului de energie si finantelor consumatorilor. In mod uimitor, utilizatorul nici macar nu trebuie sa se afle pe scaunul soferului pentru a putea obtine toate aceste beneficii.EN-V, de la General Motors, se poate roti pe loc la 360 de grade si poate fi condus atat manual, de catre un sofer, cat si automat, in lipsa unui coordonator uman. Conceptul functioneaza exclusiv pe baterii, care ii ofera o autonomie de aproximativ 40 de kilometri pentru o incarcare si viteze maxime de 40 km/h.

Singurul neajuns al acestui vehicul subdimensionat este incapacitatea sa de a rezista unei coliziuni cu un vehicul de gabarit normal. Totusi, in orase s-ar putea crea benzi speciale adresate exclusiv EN-V-urilor, sau macar zone inchise folosite doar de acestea. Nu s-a publicat, momentn, data lansarii pe piata a vehiculului.

Sursa: Dailymail

Descoperă lumea în care trăieşti: