Prima pagină D:News

Indienii si-au fabricat propriul avion de vanatoare (VIDEO)

Redactia Descopera.ro | 01.17.2011 | ● Vizualizări: 2776
Indienii si-au fabricat propriul avion de vanatoare     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Primul avion de vanatoare de productie proprie a intrat de curand in poseria Fortelor Aeriene Indiene, a anuntat, recent, purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii din New Delhi.

Intitulat Tejas - adica Elementul Foc, omniprezent in mitologia si religia hindusa -, noul avion de vanatoare este destinat operatiunilor de identificare si neutralizare a gruparilor extremiste musulmane care actioneaza in statele Jammu si Kashmir din India.

"Este cu adevarat un moment istoric, atat pentru Fortele Aeriene Indiene, cat si pentru comunitatea oamenilor de stiinta din tara noastra. Suntem mandri ca am dus pana la capat un proiect de succes, care s-a transformat intr-un redutabil avion de vanatoare", declara Pradeep Vasant Naik, Comandantul Fortelor Aeriene Indiene.

Tejas, care are o greutate de doar 13 tone, este cel mai usor avion de vanatoare supersonic din intreaga lume si este destinat sa inlocuiasca avioanele de tip MIG-21 din flotila de vanatoare a Indiei. Primele 40 de avioanele Tejas vor fi echipate cu motoare de tip General Electric F404, iar urmatoarele 200 vor avea parte de motoare de tip Kaveri, produse in Rusia.

Sursa: RiaNovosti