Prima pagină D:News

Ţi-e foame? Ia-ţi un Bug Mac

Redactia Descopera.ro | 01.25.2011 | ● Vizualizări: 152
Ţi-e foame? Ia-ţi un Bug Mac     mâncare, insecte, boli, alimente, ecologic + zoom
Galerie foto (1)

Preparat din insecte, a fost definit de cercetătorii olandezi drept „mâncarea viitorului”: bogată în proteine, săracă în grăsimi, şi chiar „prietenoasă cu mediul”.

Ideea de a realiza un hamburger mai "eco-friendly" decât cel din carne de vită le-a venit unor cercetatori olandezi care, inspiraţi de succesul insectelor în bucătăria orientală, au decis să le lanseze şi în fast-food-urile occidentale.

Circa 200 de voluntari au fost recrutaţi pentru a participa la experimentul de la Universitatea Wageningen, Ţările de Jos, unde aceştia au fost puşi să mănânce o sumedenie de insecte, gătite în diferite moduri. "Va veni o vreme când un Big Mac va costa 120 euro şi un Bug Mac 12 euro", este convins cercetatorul Arnold van Huis, coordonator al studiului; prin urmare, am face bine să ne obişnuim cât mai curând cu feluri de mâncare pe bază de insecte.

Insectele există în natură din belşug (în lume există peste 1.200 de specii de insecte comestibile, de la viermi la viespi si furnici), nu poluează precum fermele de bovine şi prezintă un risc scăzut de boli mutagene gen cea a "vacii nebune"; în plus, preţul lor este mult mai scăzut, mai cred cercetătorii. Şi tot ei le-au amintit celor care totuşi strâmbă din nas că, în medie, o persoană consumă oricum, involuntar, circa 500 grame de particule de insecte într-un an: ascunse printre fructele ambalate, în pâine şi în alte produse alimentare prelucrate.


Sursa:La Stampa