Prima pagină D:News

În Malawi, flatulenţa în public va fi pedepsită

Redactia Descopera.ro | 02.08.2011 | ● Vizualizări: 203
În Malawi, flatulenţa în public va fi pedepsita     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Doi dintre magistraţii cu cele mai mari funcţii din Malawi, nu au căzut încă de acord asupra unui controversat proiect de lege, care, dacă va fi votat, va transforma această ţara din lumea a treia, în primul stat din lume care pedepseşte explicit eliberarea intenţionată în public a gazelor intestinale.

Ministrul Justiţiei din Malawi, George Chaponda, declară că noua lege va incrimina orice gaz intestinal scăpat în zone publice, în speranţa promovarii "decenţei publice".

Cu toate acestea, George Chaponda a fost contrazis de către Procurorul General, Anthony Kamanga, care sustine că termenul de "împuţire a aerului" din textul legii respective, poate fi interpretat ca poluare a mediului înconjurător.

Fost avocat cu experienţă, Ministrul Chaponda insistă pentru pedepsirea falutenţei publice:

"Cine ar fi fericit să stea în apropierea unei persoane care trage vânturi? Autorităţile locale vor trebui să se conformeze şi să-i pedepsească pe cetăţenii care dau dovadă de lipsă de respect faţă de ceilalţi oameni. Cine simte că urmează să tragă vânturi, trebuie să meagă la toaletă. Este foarte simplu. Cum avem o lege care incriminează şi condamnă urinatul în public, vom avea şi o lege care va pedepsi flatulenţa", a declarat acesta în cadrul emisiunii "Straight Talk" cel mai asculat talk-show la radioul din capitala statului Malawi.

Sursa: BBCNews