Prima pagină D:News

O profesoară de yoga încearcă să intre în Cartea Recordurilor

Redactia Descopera.ro | 02.14.2011 | ● Vizualizări: 219
O profesoară de yoga încearcă să intre în Cartea Recordurilor     no tags + zoom
Galerie foto (1)

Puţinii norocoşi care ating vârsta de 90 de ani de abia îşi pot mişca trupul fără ajutor. Cu toate acestea, exista şi excepţii notabile: de pildă, cea mai vârstnica profesoară de yoga din lume, care, la venerabila vârstă de 90 de ani, execută posturi dificile chiar pentru tinerii de 20 de ani.

Gladys Morris, o simpatică şi admirabilă bătrânică care a împlinit 90 de ani pe data de 31 ianuarie 2011, trăieşte în Shaw Lifelong Learning Center, în Oldham, Anglia, unde preda cursuri de Hatha Yoga in zilele de luni, marţi şi miercuri.

D-na Morris s-a apucat de studiul şi practica yoga la vârsta de 50 de ani, exersând şi progresând fără întrerupere până în prezent. Perseverenţa şi modestia ei au fost un imbold necesar pentru cursanţii săi, care se simt onoraţi şi mobilizaţi de exemplul viu al acesteia.

Recent, Linda Grime, o cursantă în vârsta de 62 de ani, a descoperit ca d-na Morris este cel mai vârstnic instructor atestat de yoga din întreaga lume. Din acest motiv, Linda Grime a declarat că nu va precupeţi niciun efort pentru ca Gladys Morris să fie recunoscută de Guiness Book of Records.

La ora actuală, titlul de cel mai vârstnic instructor de yoga aparţine tot unei femei, Bette Calman din Australia, care preda la vârsta de 84 ani.


Sursa: AOLNews